Rokšped auto centar d.o.o. Novosti

Doživite taj čisti Barselona osećaj i osećaj slobode. Ovo je SEAT. Otkrijte raznovrsnost modela i pronađite svoj SEAT model iz snova.

  1. Novosti
  2. SEAT Tarraco sa najvišom ocjenom Euro NCAP
24.09.2019
NOVOSTI IZ SEAT-A

SEAT Tarraco sa najvišom ocjenom Euro NCAP

Jedna stvar je sigurna: novi SEAT Tarraco dobio je najviši rejting od pet zvjezdica u Euro NCAP crash testu, postavljajući nove standarde u bezbjednosti velikih SUV vozila.

Tarraco

U zaštiti putnika za odrasle, predvodnik SEAT-a ostvario je 97 posto maksimalnog rejtinga - ne samo odličan, već i najbolji rezultat do sada u ovoj kategoriji.

Postupci revizije Euro NCAP-a postaju sve zahtjevniji iz godine u godinu, jer sigurnosne agencije uvijek uvode dodatne i strožije testove. On ispituje i ocjenjuje sve aspekte vozila: zaštitu odraslih i djece, zaštitu biciklista i pješka, i pružanje savremenih sigurnosnih sistema.

Vodeći model Tarraco iz SEAT-a dobio je najviši nivo bezbjednosti u seriji testiranja organizacije za zaštitu potrošača.

Ovdje se detaljno ispituju bezbjednosne osobine raznim testovima. Zaštita odraslih putnika procenjuje se različitim testovima, uključujući testiranje frontalnog udara sa 40 procenata preklapanja na fiksnoj prepreci i bočnoj prepreci, kao i bočni udar i test udarca sa polovima. Pored toga, postoje testovi na trzajne udare i testovi autonomnih sistema za kočenje u nuždi (AEB), koji se izvode različitim brzinama i preklapanjima.

Procena bezbjednosti djece se zasniva na tri važna aspekta: bezbjednosna zaštita djeteta, koliko je vozilo pogodno za ugradnju dječjih sjedišta različitih veličina i koja oprema obezbjeđuje vozilo za bezbjedan prevoz djece.

Razvoj modela SEAT Tarraco ne samo da je obraćao pažnju na zaštitu putnika, već posebno i na sigurnost nezaštićenih učesnika u saobraćaju. Euro NCAP testovi ispituju potencijalni rizik od povreda glave, karlice i područja nogu pješaka i biciklista, i ispituju postojanje sistema za sprječavanje ili ublažavanje njihovih posljedica.

Pored toga, pošto se procjenjuju ključne tehnologije asistencije vozaču i njihov doprinos bezbjednosti, program Euro NCAP može da pruži sveobuhvatnu ocjenu bezbjednosti.

Organizacija je dala Tarracu dobru ocjenu za zaštitu putnika i korisnika kolovoza u slučaju nesreće u svim testnim situacijama. U zaštiti odraslih, SEAT Tarraco je ostvario 97 odsto, za zaštitu dece 84 odsto, za ugrožene učesnike u saobraćaju 79 odsto, a bezbednosne asistente 79 odsto.


"SEAT Tarraco je dobio odličnu ocjenu sigurnosti u zahtjevnim Euro NCAP testovima, a ovaj rezultat dugujemo važnosti koju pridajemo sigurnosti u razvoju našeg najvećeg SUV-a, i predani smo tome da za sve naše modele istaknemo najviši nivo aktivne i pasivne sigurnosti ", rekao je Luca de Meo, izvršni direktor SEAT SA.

Prijava na Newsletter

Sa našim newsletterom redovno ćete primati informacije i novosti kao i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneti podaci nisu validni. Molim vas, pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom na Newsletter. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Hvala!

Upravo ste se prijavili za naš Newsletter.

Sie erhalten von uns umgehend eine E-Mail mit einem Bestätigungslink. Bitte bestätigen Sie diesen Link, um Ihre Anmeldung abzuschließen.