Rokšped auto centar d.o.o. Novosti

Audi već danas oblikuje svet sutrašnjice. Sa progresivnom tehnologijom i strastvenom kreativnošću. Otkrijte raznovrsnost naših Audi modela sada.

  1. Novosti
  2. Novo lice Q-porodice: Audi Q8
17.09.2018
NOVOSTI IZ AUDI-JA

Novo lice Q-porodice: Audi Q8

Audi Q8  kombinuje eleganciju luksuznog kupea sa 4 vrata sa prostranošću velikog SUVa. Bogato opremljen, sveobuhvano povezan i dovoljno izdržljiv za off-road staze, odličan je saputnik i službeno i opušteno.

Novi Audi Q8

Svestran, sportski, elegantan: koncept prostora i dimenzija

Audi Q8 odiše sportskom dinamičnošću i prestižom visoke klase kao ni jedan drugi SUV. Dugačak je 4.99 metara, 2,00 metara širok i 1,71 metara visok, SUV kupe je širi, kraći i niži od njegovog sestrinskog modela Q7. Sa međuosovinskim rastojanjem od skoro 3 metara, on nudi prostranu unutrašnjost koji prestiže svoju konkurenciju u dimenzijama, uključujući i unutrašnjost i njenu visinu. Pozadi postoji sistem za 3 sjedišta koja mogu da se podešavaju na zahtjev. Sa spuštenim naslonima zadnjih sjedišta, odjeljak za prtljag dostiže do 1,755 litara.

Novost za Q porodicu: dizajn eksterijera

Sa upadljivom  prednjom rešetkom osmougaonog oblika, Audi Q8 je novo lice Q porodice. Masivna rešetka hladnjaka je postavljena uspravno i zajedno sa spojlerima, koji su spušteni ka prednjem dijelu i velikim dovodima vazduha, naglašava samouvjereni izgled. Elegantno nagnuti krov se završava nježno ka D stubu koji je pod nagibom. Izražene konture i atletski zategnute površine bude osjećaj moći, sofisticiranosti i posebne dinamike pogona na sva četiri točka. Spojler, lukovi iznad točkova, dekorativne lajsne na vratima i difuzor u kontrasnoj boji naglašavaju off-road izgled.

Standardna LED svjetla osvjetljavaju drum, a HD Matrix LED tehnologija opciono je dostupna. Ovde i trodimenzioni potpis dnevnih svjetala i zadnja svjetla imaju digitalni karakter. Svjetlosna traka povezuje elemente na zadnjem kraju. Kao kod Audi Quattro, površina crne boje se nalazi ispod trake. Vlasnici Q8 mogu da koriste myAudi aplikaciju na svom pametnom telefonu kako bi aktivirali brojne funkcije za svjetlo i da ih na taj način dožive i van vozila.

Iskustvo sportske vožnje: suspenzija i vožnja

Audi je quattro i quattro je Audi - naravno, ovo se odnosi posebno na Q8, najbolji SUV marke. Potpuno mehanički diferencijalni centar prenosi silu na prednju i zadnju osovinu sa odnosom 40:60 kao standard. Kada je neophodno, snaga se prenosi većinski na osovinu sa boljom trakcijom. Uz to i do 254 milimetara rastojanja od podloge, kratki nagibi i kontrola spuštanja na uzbrdici znači da Audi Q8 može da nastavi sa vožnjom i tamo gdje se kolovoz završava. Suspenzija sa kontrolom odbojnika je standard. Audi nudi adaptivnu vazdušnu suspenziju sa kontrolom odbojnika opciono, sa komfornom ili sportskom postavkom. Visina je prilagodljiva u zavisnosti od situacije i vozačeve želje čak do 90 milimetara.

Pored standardnog progresivnog upravljanja, čiji odnos upravljanja postaje direktan kako se upravljač okreće, Audi takođe nudi opciju upravljanja sa sva četiri točka. Možete okretati zadnje točkove do 5 stepeni - u suprotnom smjeru okretanja pri malim brzinama da bi se agilnost povećala a kod većih brzina u smjeru okretanja za bolju stabilnost.

Svi pogonski sistemi su posebno efikasni zahvaljujući novoj hibridnoj tehnologiji (MHEV). Primarni električni sistem od 48 volti uključuje dva važna tehnološka modula: litium-jonsku bateriju i starter. Tokom kočenja, može da se povrati do 12kW snage nazad u bateriju. MHEV tehnologija omogućava dugotrajnu fazu kretanja sa deaktiviranim motorom i start-stop sistemom u opsegu koji počinje na 22km/h.

Unutrašnjost


Simboli koje je lako razumjeti predstavljaju digitalnu preciznost marke Audi i visok nivo integrisanja arhitekture i efikasnosti. Centralni element je MMI ekran osetljiv na dodir. Sa svojim izgledom crnog panela, skoro se stapa u veliku crnu površinu kada je isključen. Svi elementi logički upućuju jedni na druge, od ravnog izduvnog ventila do široke konzole na centralnom tunelu koji nosi tiptronic mjenjač. U mraku opciono konturno svjetlo prati dizajnirane linije enterijera i pruža pozadinsko osvjetljenje na trodimenzionalni quattro znak iznad pretinca za rukavice - primjer za ljubav prema detaljima. Opcije uključuju prilagođena sjedišta sa funkcijom masaže kao i ventilaciju, automatski klima uređaj sa četiri zone i pročišćivač vazduha koji dodatno naglašavaju elegantan ambijent.

Osjetljiv i koncizan: kontrole i prikazi

Sa MMI konceptom dodira na novom Audi Q8, skoro svakoj funkciji se može pristupiti putem dva velika ekrana. Gornji ekran od 10,1 inča se koristi za kontrolu infotainment sistema i za navigaciju. Donji ekran od 8,6 inča se koristi za grijanje i klimu, za funkcionalne pogodnosti i unos teksta, dok se njegov ili njen zglob udobno odmara na mjenjaču.

Upravljanje je brzo i jednostavno: Taktilan i zvučni klik potvrđuje kada je funkcija aktivirana dodirom prsta. Kao dodatak, kontrola govora sa prirodnim tonom pretvara Audi Q8 u inteligentnog partnera za razgovor. Vozači mogu slobodno da izgovaraju komande. Kontrola glasa može, na primjer, da razumije rečenicu "gladan sam" i da odgovori predlogom restorana koji se nalaze u blizini.

Instrumenti su prikazani u digitalnom virtuelnom Audi kokpitu. Ekran od 12,3 inča sa visokom rezolucijom se može prebacivati između dva prikaza putem multifunkcionalnog upravljača. Opciona dodatna verzija uključuje treći, sportski prikaz. Head-up prikaz projektuje važne informacije na vjetrobransko staklo, uključujući detaljane smjernice za navigaciju.

Audi Q8 ima vrhunski zvuk i kvalitet povezvanja zahvaljujući Audi phone box i voice-over LTE. Isto se odnosi i na Bang & Olufsen Advanced Sound System. On pruža fascinantni 3D zvuk sa visokim tonovima na svih pet sjedišta. Muzika ima baš onakav kvalitet kako je snimljena u koncertnoj hali.

Bilo da parkirate, vozite gradom ili ste na dužim putovanjima - Audi Q8 podržava vozača u mnogim situacijama. Među sistemima koje ima spadaju i asistencija pri vožnji, asistencija za efikasnost, pomoć na raskrsnici, upozorenje pri promjeni kolovozne trake, upozorenje za ivičnjak i kameru koja pokriva 360 stepeni. Još jedna prednost je i remote garage pilot, koja će biti dostupna početkom 2019. godine. Pod nadzorom vozača SUV se autonomno usmjerava u garažu i iz nje. Vozač prethodno izlazi iz vozila i aktivira proces pomoću aplikacije myAudi na svom pametnom telefonu. Pilot za parkiranje nudi sličan nivo pogodnosti. Iza svih ovih funkcija je centralni upravljački program za pomoć vozaču. On kontinuirano izračunava diferenciran model okruženja i to koristi za upravljanje sistemima asistencije. Potrebni podaci se dobijaju u zavisnosti od odabranih opcija - sa 5 radar senzora, 6 kamera, 12 ultrazvučnih senzora i laserskog skenera.   

Prijava na Newsletter

Sa našim newsletterom redovno ćete primati informacije i novosti kao i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneti podaci nisu validni. Molim vas, pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom na Newsletter. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Hvala!

Upravo ste se prijavili za naš Newsletter.

Sie erhalten von uns umgehend eine E-Mail mit einem Bestätigungslink. Bitte bestätigen Sie diesen Link, um Ihre Anmeldung abzuschließen.